تاجرباشی از طریق سئو چطور به کسب درآمد شما کمک میکند؟
سئو (SEO)؛ سه حرف ساده که شاهکلید موفقیت شما در دنیای تجارت الکترونیک است!
بهینهسازی موتورهای جستوجو (SEO) یا همان سئو، یکی از مهمترین بخشهای تنظیم یک استراتژی بازاریابی مؤثر محسوب میشود. رشد کسبوکار با دیدهشدن نام آن در موتورهای جستوجو (مانند گوگل یا بینگ) و امکان کسب درآمد از سئو، نشاندهندهٔ اهمیت و تأثیر آن در افزایش آگاهی از برند (brand awareness) و نرخ فروش شما است.
تاجرباشی با درک این اهمیت و اثربخشی، به درخشیدن نام کسبوکار شما در نتایج صفحهٔ اول گوگل کمک میکند؛ اما دقیقاً سئو چیست و چگونه باعث کسب درآمد میشود؟
سئو چیست؟
سئو که مخفف عبارت Search Engine Optimization (بهینهسازی موتورهای جستوجو) است، نوعی استراتژی بازاریابی دیجیتال محسوب میشود و به سایت شما کمک میکند که برای کلمات کلیدی مرتبط، در صدر نتایج جستوجوی ارگانیک قرار گیرد.
مثلاً اگر شما لوازم آرایشی و بهداشتی تولید میکنید، میتوانید کلمات مرتبط به کسبوکارتان را سئو کنید تا کاربران با جستوجوی آنها در گوگل، وبسایت شما را در صفحهٔ اول نتایج ببینند؛ کلماتی مثل:
خرید لوازم آرایشی؛
خرید لوازم بهداشتی؛
خرید لوازم آرایشی و بهداشتی؛
خرید رژگونه؛
خرید ریمل؛
و… .
یک استراتژی استاندارد سئو، لید (Lead) یا سرنخهای مناسبی را به سایت شما هدایت میکند. علاوه بر بیشتر دیدهشدن و افزایش ترافیک وبسایت، با ایجاد وبلاگهای باکیفیت و بهینهشده، اعتماد و وفاداری مشتریان را نسبت به خود افزایش خواهید داد.
تفاوت جستوجوی پولی و ارگانیک چیست؟
دو استراتژی مهم برای اینکه وبسایت شما در نتایج موتورهای جستوجو ظاهر شود، وجود دارد. توجه کنید که هر دو روش برای تنظیم یک استراتژی سئو و دیجیتال مارکتینگ هوشمندانه، ضروری هستند.
جستوجوی پولی (Paid Search)
همانطور که از نام آن مشخص است، جستوجوی پولی یعنی خریدن رتبههای بالاتر در صفحات نتایج موتورهای جستوجو. یک استراتژی رایج جستوجوی پولی (که در تاجرباشی نیز از آن استفاده میشود)، تبلیغات پرداخت بهازای کلیک (PPC) است.
در این تبلیغات، شما در گوگل و حتی وبسایتهای دیگر، کلمات کلیدی خاص و مرتبط با کسبوکار خود را خریداری میکنید. بدین ترتیب زمانی که شخصی روی تبلیغ کلیک کند و توسط آن به وبسایت شما هدایت شود، باید هزینهٔ مربوط به آن را پرداخت کنید.
جستوجوی ارگانیک (Organic Search)
ازطریق استراتژی جستوجوی ارگانیک، مقالات شما بهخاطر اعتبار و کیفیتشان رتبهبندی میشوند. جوابگرفتن و کسب درآمد از سئوی ارگانیک، زمانبر است؛ زیرا شامل بهبود عوامل مختلفی مانند محتوا، بکلینکها و مسائل فنی میشود. هدف جستوجوی ارگانیک این است که شما بدون خرجکردن دلار، محتوای خود را در صفحات اول موتورهای جستوجو رتبهبندی کنید.
انواع سئو و روشهای بهینهسازی سایت
روشهای مختلفی برای بهینهسازی سایت وجود دارد. هر استراتژی جامع سئو باید شامل موارد زیر باشد:
سئو داخلی (On-page SEO): محتوای کلی وبسایت و عواملی که میتوانید آنها را کنترل کنید؛ مانند:
بهینهسازی کلمات کلیدی؛
بهینهسازی عناوین صفحات؛
توضیحات محصولات موجود (در فروشگاههای آنلاین)؛
نوشتن مقالههای جدید؛
بهروزرسانی ساختار مقالههای قبلی و صفحات خدمات؛
ارائهٔ نقشهٔ محتوایی استاندارد برای مراحل مختلف مسیر مشتری؛
اضافهکردن ساختار به محتوا توسط تگهای HTML مناسب.
سئو خارجی (Off-page SEO): خارج از وبسایت رخ میدهد و در عین حال، روی رتبهٔ آن و هویت برند شما تأثیر میگذارد. برخی از انواع تکنیکهای سئو خارجی، عبارت است از:
مدیریت حضور در سوشال مدیا؛
تولید محتوا برای پلتفرمهایی مانند اینستاگرام، ایکس یا یوتیوب؛
مدیریت بازدیدها؛
برخورداری از بکلینکهای باکیفیت؛
انجام تبلیغات و روابط عمومی دیجیتال.
سئو تکنیکال (Technical SEO): این روش روی بهینهسازی عوامل باطنی وبسایت شما متمرکز است. سئو تکنیکال باعث میشود که هم موتورهای جستوجو و هم کاربران بهراحتی بتوانند از وبسایت شما استفاده کنند. از تکنیکهای سئو تکنیکال نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بازبینی فنی سایت؛
پیداکردن مقالات تکراری و رفع آنها؛
داشتن یک نقشهٔ سایت واضح؛
بهینهسازی وبسایت برای موبایل؛
بهینهسازی کد و اندازهٔ فایل برای بارگذاری سریعتر صفحات؛
با استفاده از فایلهای txt به گوگل بگویید که چگونه سایت شما را کراول
(crawl) کند؛مدیریت بودجهٔ crawl.
انواع مختلفی از روشهای بهینهسازی موتورهای جستوجو نیز وجود دارد که فقط برخی از کسبوکارها از آنها استفاده میکنند؛ برای مثال:
سئوی محلی (Local SEO): کسبوکارهایی که فروشگاهها یا بهطور کلی، مکانهای فیزیکی دارند و میخواهند از یک منطقهٔ جغرافیایی خاص مشتری بگیرند، میتوانند از این تکنیک برای افزایش ترافیک سایت خود استفاده کنند. این تکنیک سئو روی کلمات کلیدیای مانند سیسمونی نزدیک من، لباسفروشی در تهران و… تمرکز دارد.
سئوی سازمانی (Enterprise SEO): این تکنیک به درد کسبوکارها و وبسایتهای بزرگ میخورد. سئوی سازمانی روی کلمات کلیدی بسیار رقابتی متمرکز است.
آشنایی با ۸ مزیت مهم سئو برای کسبوکار شما
اما انواع تکنیکهای بهینهسازی وبسایت چگونه به رشد کسبوکار شما کمک میکند و کسب درآمد از سئو چگونه ممکن است؟ نکات زیر به شما کمک میکند تا کاملاً اهمیت این تکنیکها در رشد برند خود را درک کنید.
۱) افزایش قابلیت مشاهدهٔ آنلاین
سئوی وبسایت، کسبوکار شما را در معرض دید افراد بیشتری قرار میدهد. روزانه بیشتر از ۳.۵ میلیارد جستوجو در گوگل انجام میشود. این باعث میشود که پتانسیل کسب درآمد از سئو سایت در گوگل بسیار زیاد باشد.
بیشتر از نیمی از ترافیک توسط جستوجوی ارگانیک به سایتها هدایت میشود. کاربران برای پاسخ به انواع سؤالات و حل بسیاری از مشکلات خود به موتورهای جستوجو مراجعه میکنند. وقتی مقالات شما پاسخ پرسشهای آنها را در بر داشته و آنقدر خوب سئو شده باشند که در صفحات اول جستوجوی گوگل دیده شود، بازدیدهای زیادی خواهید داشت.
۲) دسترسی به مخاطبان درست
کسب درآمد از سئو فقط ازطریق افزایش دید آنلاین (Brand Visibility) اتفاق نمیافتد. با یک استراتژی خوب، وبسایت شما برای کلمات کلیدیای که مشتریان بالقوه جستوجو میکنند، نشان داده میشود. با تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research) و شناخت مخاطبان هدف خود، میتوانید یک استراتژی استاندارد و فکرشده تنظیم کنید.
۳) جذب سرنخهای مناسب
با بهینهسازی موتورهای جستوجو، به کاربرانی دسترسی پیدا میکنید که قبلاً به چیزی مرتبط با کسبوکار، محصولات یا خدمات شما ابراز علاقه کردهاند. افرادی که از طریق جستوجوی ارگانیک وارد وبسایت شما میشوند، سرنخهای واجدشرایطی هستند؛ این یعنی احتمال اینکه به مشتریان شما تبدیل شوند، بیشتر است. نرخ سرنخهای بهدستآمده توسط سئو، حدود ۱۴.۶٪ است.
۴) تبدیل سرنخها
اگرچه تمرکز اصلی سئو تبدیل سرنخها نیست، بسیاری از عواملی که برای بهینهسازی موتورهای جستوجو مفید هستند به درد افزایش نرخ تبدیل (Conversion Rate) نیز میخورند! گوگل میخواهد که محتوای باکیفیت و کاربردی برای کاربران را رتبهبندی کند؛ بنابراین بهبود تجربهٔ کاربری به افزایش رتبهٔ شما کمک میکند.
بهبود طراحی و قابلیت استفاده از وبسایت، میتواند بازدیدکنندگان را تشویق کند تا مدت بیشتری در سایت شما چرخ بزنند. این مسئله میتواند به خرید محصولات شما و بهطور غیرمستقیم، کسب درآمد از سئو منجر شود.
۵) افزایش آگاهی از برند با سئو
از آنجا که سئوی سایت نام شرکت شما را در معرض دید کاربران بیشتری قرار میدهد، به افزایش آگاهی از برندتان کمک میکند. هرچه افراد بیشتر نام برند شما را در نتایج جستوجوی خود ببینند، بیشتر با آن آشنا میشوند. بدین صورت حتی اگر اولین بار روی سایت شما کلیک نکنند، پس از مدتی نام کسبوکارتان برایشان آشنا خواهد بود و ممکن است که به سایتتان سر بزنند.
۶) افزایش اعتماد و اعتبار
یکی دیگر از مزایای مهم استراتژی سئو این است که به مردم کمک میکند تا مردم برند شما را معتبرتر و قابلاعتمادتر ببینند. گوگل میخواهد که مقالههای باکیفیتی را که با استفاده از منابع معتبر نوشته شدهاند، رتبهبندی کند؛ به همین خاطر، کاربران عادت دارند که در صفحات اول گوگل نتایج جامع و بهدردبخوری دریافت کنند. همین است که اگر افراد رتبهبندی خوب وبسایت شما را ببینند، راحتتر به کسبوکارتان اعتماد میکنند.
۷) پیشیگرفتن از رقبا
اگر روی کسب درآمد از سئو سرمایهگذاری نکنید، شانس خوبی وجود دارد که رقبای شما مشتریان بیشتری داشته باشند؛ زیرا اگر رتبهبندی وبسایت آنها بهتر از شما باشد، کاربران بیشتری را به خود جذب خواهند کرد!
۹۵٪ از ترافیک جستوجو به وبسایتهای صفحهٔ اول نتایج میرود و ۶۸٪ کل کلیکها متعلق به ۵ نتیجهٔ اول است. در دنیایی که موتورهای جستوجو به روشی رایج برای پیداکردن اطلاعات، کالاها و خدمات کسبوکارها تبدیل شدهاند، برخورداری از یک استراتژی هوشمندانهٔ سئو عاملی مهم برای رشد کسبوکار است.
۸) اثربخشی بلندمدت
سئو یک استراتژی بلندمدت است که مدتها پس از سرمایهگذاری اولیهٔ شما نیز به بازدهی و اثربخشی خود ادامه میدهد. یک صفحهٔ بهینهشده میتواند تا مدتها به رتبهبندی خوب وبسایت در نتایج جستوجو منجر شود.
تاجرباشی چگونه به کسب درآمد از سئو کمک میکند؟
عوامل زیادی در کسب درآمد از سئو و رشد کسبوکارتان مؤثر است. تاجرباشی با درنظرگرفتن این عوامل و اصول اولیهٔ تنظیم یک استراتژی خوب، به شما کمک میکند تا در نتایج صفحات گوگل دیده شوید و نرخ تبدیل خود را افزایش دهید. برخی از تکنیکهایی که تیم حرفهای تاجرباشی برای بهبود رتبهبندی وبسایت شما انجام میدهد، عبارتاند از:
انجام تحقیقات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی شامل تعیین کلماتی است که مشتریان بالقوهٔ شما هنگام جستوجو برای اطلاعات مرتبط با حوزهٔ کاری، محصولات یا خدماتتان از آنها استفاده میکنند. برای بهبود رتبهبندی وبسایت خود، باید روی بهینهسازی این کلمات تمرکز کنید.
تاجرباشی فهرستی از کلیدواژههای اصلی و مرتبط با کسبوکار صنعت شما را آماده میکند تا مقالاتی براساس آنها ایجاد کند. برای انجام اینکار از ابزارها و روشهایی مانند بارش فکری، بررسی سایتهای رقیب، کنسول جستوجوی گوگل، SEMrush و… استفاده میشود.
تولید مقالههای باکیفیت
هنگامی که فهرستی از کلمههای کلیدی مرتبط با کسبوکارتان ایجاد شود، نویسندگان ما محتوایی دربارهٔ آنها آماده میکنند تا کاربران با جستوجوی این واژگان در گوگل، با صفحهٔ اختصاصی شما در وبسایت تاجرباشی مواجه شوند.
مثلاً اگر شما لوازم بافندگی میفروشید، نویسندگان مقالاتی با کلیدواژههایی مانند «روش بافتن روسری» یا «خرید رومیزی بافتنی» ایجاد میکنند. بدین ترتیب، کاربران بهصورت غیرمستقیم با نام برند شما آشنا میشوند. همچنین میتوانند ازطریق لینک اینستاگرام، آدرس وبسایت یا فروشگاه فیزیکی شما که در مقالات به آنها اشاره شده است، مستقیماً به کسبوکارتان دسترسی داشته باشند.
برای تیم تاجرباشی بسیار مهم است که به اندازهٔ کافی برای مقالات شما وقت بگذارد؛ بهطوری که نتیجهٔ نهایی هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستوجو جذاب و بهدردبخور باشد. نویسندگان ما میخواهند که چیزی باارزش و مفید به مخاطبان ارائه کنند و تمام اطلاعات موردنیازشان را در اختیار آنها قرار دهند.
درهمکردن کلمات کلیدی هدف
یکی دیگر از مراحل ضروری تنظیم یک استراتژی هوشمندانهٔ سئو، ادغامکردن کلمات کلیدی در صفحهٔ اختصاصی شما است. نویسندگان ما برای اثربخشی و کارایی بیشتر، در هر مقاله از یک کلمهٔ کلیدی اصلی و کلمات مربوط به آن استفاده میکنند.
مثلاً اگر کلیدواژهٔ اصلی شما «سئو چیست؟» باشد، لازم است که روی این عبارت و عبارتهای دیگری مانند «انواع سئو»، «هزینه سئو» یا «سئو سایت» تمرکز شود. برخی از مهمترین مکانهایی که برای تاجرباشی مهم است تا کلمات کلیدی مناسب کسبوکارتان در آنها درج شود، عبارتاند از:
برچسب عنوان؛
توضیحات متا؛
عنوانها (Headings)؛
تگهای جایگزین تصویر (Image alt tags).
این کلمات همچنین در سراسر متن اصلی شما مورداستفاده قرار میگیرند (البته به شیوهای که طبیعی باشد و احساس اجباریبودن را به مخاطب القا نکند).
ایجاد بکلینک به وبسایت شما
یکی دیگر از مهمترین فاکتورهای بهبود رتبهبندی سایت، کمیت و کیفیت بکلینکهای صفحات آن است. با ایجاد یک صفحهٔ اختصاصی در وبسایت تاجرباشی برای معرفی کسبوکار خود، یک بکلینک باکیفیت برای خود ایجاد میکنید. این باعث میشود که گوگل، وبسایت شما را معتبرتر ببیند و رتبهٔ شما را بهبود ببخشد.
ارزیابی نتایج سئو
بخشی اساسی از هر استراتژی بازاریابی، ردیابی نتایج آن است. تیم تاجرباشی با ارزیابی دادههای بهدستآمده از استراتژیهای کسب درآمد از سئو، شما را در جریان پیشرفت کمپین تبلیغاتی خود قرار میدهد. همچنین، این دادهها به ما کمک میکنند تا استراتژی تنظیمشده برای موفقیت کسبوکار شما را بهطور مداوم بهبود دهیم.
از معیارهای مفیدی که باید طی ایجاد مقالات و پستهای تبلیغات ردیابی شوند، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
ترافیک ارگانیک: تعداد بازدیدهایی که سایت یا صفحهٔ اختصاصی شما از نتایج جستوجوی ارگانیک دریافت میکند؛
رتبهبندی کلمات کلیدی: موقعیت مقالات برای کلمات کلیدی مرتبط در SERP (صفحهٔ نتایج موتورهای جستوجو)؛
نرخ کلیک: درصد کاربرانی که پس از مشاهدهٔ صفحهٔ شما در تاجرباشی، روی لینک وبسایت یا آدرس فروشگاه آنلاینتان کلیک کردهاند؛
نقاط خروجی سایت: صفحاتی که اغلب کاربران پس از ورود به آنها از سایت خارج شدهاند؛
نرخ تبدیل: درصد بازدیدکنندگانی که پس از مشاهدهٔ وبسایت، اقدام به عمل (CTA) کردهاند؛ مانند خرید، ثبتنام در سایت و….
جمعبندی
آیا دنبال کسب درآمد از سئو و افزایش آگاهی از برند خود هستید؟ آیا میخواهید ترافیک بیشتری به وبسایت خود هدایت کنید یا فقط یک فروشگاه فیزیکی دارید و میخواهید که نام کسبوکارتان در صفحات اول گوگل نیز دیده شود؟
باید به فکر تنظیم یک استراتژی هوشمندانه برای بهینهسازی موتورهای جستوجو باشید. میتوانید بار تبلیغ برند خود در رسانههای اجتماعی را روی شانههای تاجرباشی بگذارید و با کمک تیم متخصصان بازاریاب، سئوکارها و نویسندگان حرفهای ما به اهداف خود برسید!