بهترین استراتژیهای افزایش ترافیک ارگانیک وبسایت
اکثر کسبوکارهایی که در فضای دیجیتال فعالیت میکنند، با چالش مشابهی روبهرو هستند: چگونه میتوان ترافیک ارگانیک سایت را افزایش داد؟
حتی محبوبترین و معروفترین برندهای جهان نیز بهطور مداوم در حال تلاش برای افزایش ترافیک وبسایت خود هستند. ایجاد ترافیک ارگانیک به برنامهریزی، زمان و تلاش زیادی نیاز دارد؛ اما با شناخت و اجرای استراتژیهای درست، این تلاشها بینتیجه نخواهد ماند!
جریان ثابت ترافیک برای موفقیت و بقای سایت و کسبوکار شما حیاتی است. به همین دلیل، مهم است که روشهای افزایش ترافیک وبسایت را بشناسید و به بهترین شکل ممکن از آنها استفاده کنید.
افزایش ترافیک وبسایت چه اهمیتی دارد؟
قبل از اینکه به معرفی استراتژیهای افزایش بازدید وبسایت بپردازیم، بهتر است بدانیم که ترافیک ارگانیک چیست و چرا برای کسبوکار شما اهمیت دارد.
منظور از ترافیک ارگانیک، زمانی است که کاربران وب ازطریق نتایج موتورهای جستوجوی معمولی یا بدون پرداخت، از وبسایت شما بازدید میکنند. به اینصورت که سایت پس از سرچکردن یک عبارت یا کلمهٔ کلیدی، در صفحهٔ نتایج موتور جستوجو (SERP) ظاهر میشود و کاربران برای کسب اطلاعات بیشتر روی آن کلیک میکنند.
از مهمترین مزایای افزایش ترافیک ارگانیک وبسایت، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
این استراتژی تجاری بلندمدت برای وبسایت شما سرنخهای جدید و درآمد ایجاد میکند؛
راههای افزایش ترافیک ارگانیک، کمهزینهتر از ترافیکهای پولی و تبلیغات است؛
یکی از مهمترین بخشهای افزایش دید آنلاین کسبوکار، آگاهی از برند (Brand Awareness) است که ترافیک ارگانیک میتواند به آن کمک کند؛
ظاهرشدن در صفحهٔ نتایج جستوجوی ارگانیک به افزایش اعتبار و اعتماد کسبوکار شما منجر میشود و میتواند احتمال خرید محصولات و خدماتتان را افزایش دهد.
۱۰ روش تضمینی برای افزایش ترافیک ارگانیک!
برای موفقیت در دنیای دیجیتال مارکتینگ، افزایش ترافیک وبسایت را یکی از اولویتهای خود قرار دهید! رتبهگرفتن در صفحات جستوجوی ارگانیک، بهترین روش هدایت ترافیک مرتبط و ارزشمند به سایت است.
اما چگونه اینکار را به بهترین شکل انجام دهیم؟ متداولترین استراتژیهای کاربردی در این زمینه چیست؟
۱) کیفیت حرف اول را میزند!
بهترین راه افزایش ترافیک ارگانیک، تولید محتوا است. این محتوا میتواند مقالات آموزشی وبلاگ، صفحات فرود یا سؤالات متداول باشد؛ تنها نکتهای که اهمیت دارد، این است که باید حول محور زمینهٔ کسبوکار شما بچرخد!
مثلاً یک سرویس تحویل غذا میتواند محتوایی راجع به محبوبترین رستورانهای جهان ایجاد کند. یک کسبوکار فروش محصولات آرایشی نیز میتواند مقالات جالبی دربارهٔ برندهای معروف و بهترین لوازم آرایش صورت بنویسد.
بیایید یک تمرین انجام دهیم!
به زمینهٔ کسبوکار خود فکر کنید یا یک برند فرضی را در نظر بگیرید. سپس سعی کنید متناسب با موضوع آن، ۲۰ عنوان مختلف و مرتبط را فهرست کنید.
اگرچه هدف تولید محتوا افزایش ترافیک است، اهمیت زیادی دارد که برای بازدیدکنندگان خود ارزش قائل شوید و کیفیت را در اولویت قرار دهید. محتوای شما باید دقیقاً دربارهٔ همان موضوعی باشد که کاربر آن را سرچ کرده و در عنوان مقاله ذکر شده است.
هرچه کاربران زمان بیشتری را در صفحهٔ شما بگذرانند و نرخ پرش کمتر باشد، احتمال اینکه رتبهٔ بهتری در SERP بگیرید نیز بیشتر خواهد بود؛ زیرا این موضوع به موتور جستوجو نشان میدهد که محتوای شما باکیفیت است.
۲) هرچه بیشتر، بهتر
علاوهبر کیفیت محتوا، انتشار منظم مقالات در افزایش ترافیک وبسایت تأثیرگذار است. وبسایتی که بهطور مداوم محتوای باکیفیت منتشر میکند، ترافیک ارگانیک بیشتری را نیز هدایت خواهد کرد.
انتشار منظم مقالات به معیار تازگی (freshness factor) در الگوریتمهای جستوجو کمک میکند. موتورهای جستوجو برای رتبهدادن به وبسایتها، آخرین اطلاعات منتشرشده در فضای وب را اولویتبندی میکنند؛ بنابراین، بهروزرسانی مداوم محتوا و منتشرکردن مستمر مقالات به الگوریتم سیگنال میدهد که وبسایت شما یک منبع اطلاعاتی فعال و بهروز است.
بهعلاوه، برخورداری از طیف گستردهای از محتوا که کلمات کلیدی مرتبط با حوزهٔ کسبوکار را پوشش میدهد، احتمال نمایش وبسایت شما در نتایج مختلف موتورهای جستوجو را افزایش خواهد داد.
توجه کنید که همانقدر که کیفیت محتوا در افزایش ترافیک ارگانیک سایت اهمیت دارد، کمیت آن نیز مؤثر است؛ پس برای رشد پایدار برند خود، برای هر دو به یک اندازه ارزش قائل شوید!
۳) درمورد مخاطبان خود تحقیق کنید!
یکی از اولین راههای افزایش ترافیک وبسایت، درک مخاطبان است. محتوایی باکیفیت محسوب میشود که برای مخاطبان آن تنظیم شده باشد. تحقیق دربارهٔ کاربران هدف به شما کمک میکند تا بفهمید که مشتری احتمالی شما دقیقاً دنبال چه چیزی است و چه قصدی از جستوجو دارد.
یک عامل ضروری برای رتبهبندی و افزایش نرخ تبدیل، مطابقت محتوا با هدف کاربر از جستوجو است. اینکار هم فقط با شناخت مخاطبان کسبوکار امکانپذیر است!
۴) تحقیق کلمات کلیدی، اصل مهم سئو
گام بعدی هدایت ترافیک هدفمند و مرتبط به سایت، انجام تحقیقات کلمات کلیدی است. این موضوع یک اصل اساسی در بهینهسازی موتورهای جستوجو محسوب میشود و به شما کمک میکند که در نتایج جستوجوی ارگانیک رتبهبندی شوید.
منظور از کلمات کلیدی، کلمات یا عباراتی است که مخاطب شما برای پیداکردن محتوای موردنظر خود از آنها استفاده میکند. درصورت بهکارگیری صحیح و بهجای این عبارات، شانس رتبهبندی محتوای شما بیشتر میشود؛ برای مثال، خوب است که از کلمات کلیدی خود در جایگاههای زیر استفاده کنید:
عنوان و تگ عنوان سئو (Headline and SEO title tag)؛
تگهای سربرگ (Header tags)؛
محتوا (Content)؛
فراداده (Metadata).
۵) ایجاد یک ابزار رایگان و کاربردی
یکی از راههای افزایش ترافیک وبسایت که کمتر به آن پرداخته میشود، ایجاد یک ابزار رایگان است. داشتن ابزارهایی مثل ماشینحساب ROI (نرخ بازگشت سرمایه)، طراحی پرسشنامه یا تجزیهوتحلیل وبسایت، میتواند رتبهٔ شما را در موتورهای جستوجو افزایش دهد و ترافیک ارگانیک قابلتوجهی ایجاد کند.
این ابزارها به وبسایت شما کمک میکنند تا در میان رقبای خود متمایز شوید؛ اما اگر میخواهید با استفاده از آنها نرخ تبدیل را افزایش دهید، توجه کنید که ابزار شما باید به خدمات و محصولاتی که ارائه میکنید، مرتبط باشد!
۶) هنر استفاده از هوش مصنوعی
با ظهور هوش مصنوعی یا AI در سالهای اخیر، فرصتهای بیشتری برای استفاده از این ابزارها در جهت افزایش ترافیک ارگانیک ایجاد شده است. هوش مصنوعی کاربردهای زیادی دارد و میتواند به شما در فرایند نوشتن محتوا و ایجاد استراتژیهای جدید سئو کمک کند. البته، توجه کنید که در حال حاضر هوش مصنوعی محدودیتهایی هم دارد؛ مانند:
خلاقیت: ابزارهای AI میتوانند یک محتوای کاربردی بنویسند که معمولاً در آن اثری از خلاقیت دیده نمیشود.
احساسات: هوش مصنوعی نمیتواند احساسات یا لحن مؤثر را بهخوبی انتقال دهد.
پیچیدگی: ابزارهای AI توانایی درک موضوعات پیچیدهای مانند امور مالی را ندارند.
به همین خاطر، اهمیت زیادی دارد که تیم محتوای خود را با آموزش مناسب برای استفادهٔ هدفمند از این ابزارها توانمند کنید. فراموش نکنید که کار هوش مصنوعی کمک به تیم است، نه جایگزینی آن!
۷) پتانسیل رسانههای اجتماعی را دستکم نگیرید!
تحقیقات نشان میدهد که در حال حاضر، تعداد کاربران شبکههای اجتماعی بیشتر از ۴.۶۵ میلیارد نفر است؛ بنابراین، خوب است که از این پلتفرمها برای افزایش ترافیک وبسایت خود استفاده کنید.
اگر دنبالکنندگان زیادی در رسانههایی مانند اینستاگرام یا توییتر دارید، میتوانید کاربران بیشتری را ازطریق آنها جذب کنید. اگر هم نه، همچنان میتوانید با تبلیغ کسبوکار خود در صفحات اجتماعی تاجرباشی به مخاطبان زیادی دست پیدا کنید!
یک نکتهٔ مهم برای بهکارگیری مؤثر رسانههای اجتماعی درجهت افزایش ترافیک وبسایت، استفاده از پلتفرمهایی است که مخاطبان شما به آنها مراجعه میکنند. برای مثال اگر در صنایع B2B فعال هستید، لینکدین برای شما بهترین گزینه خواهد بود. پلتفرمهایی مانند یوتیوب یا پینترست نیز برای کسانی که به محتوای بصری متکی هستند، عالی است.
برای اینکه بتوانید بهترین نتایج را در رسانههای اجتماعی بگیرید، باید:
برای وبلاگ خود یک تیزر جذاب بنویسید که کاربر را به خواندن آن جذب کند؛
با استفاده از هشتگهای مرتبط، به مخاطبان هدف خود دست پیدا کنید؛
بیشتر با سایر کاربران تعامل داشته باشید تا آنها نیز با محتوای شما بیشتر درگیر شوند.
۸) لینکسازی مؤثر، کلید افزایش ترافیک وبسایت
برای افزایش ترافیک ارگانیک، یک استراتژی سیستماتیک لینکسازی تنظیم کنید. بکلینکها علاوهبر ایجاد اعتبار و اعتماد برای وبسایت، به مخاطبان کمک میکنند تا ازطریق مقالات و وبلاگهای دیگر به سایت شما دسترسی پیدا کنند.
بخش مهمی از استراتژی سئوی ما در تاجرباشی، لینکسازی است که به شما امکان میدهد تا آگاهی از برند خود را به میزان قابلتوجهی افزایش دهید.
۹) مهمان سایتهای پربازدید شوید!
سایتهای پربازدید، سایتهایی هستند که بازدید ماهانهٔ قابلتوجهی دارند و میتوانند مخاطبان هدف را به وبسایت شما هدایت کنند. مشارکت با این وبسایتها میتواند به افزایش ترافیک ارگانیک منجر شود.
برای مثال اگر با تاجرباشی همکاری کنید، نویسندگان ما وبلاگهایی مرتبط با زمینهٔ کسبوکار شما ایجاد کرده و در وبسایت منتشر میکنند. هدف این وبلاگها، ایجاد آگاهی از برند شما است. همچنین بهعلت لینکسازی مؤثر و استراتژیک، مخاطبان موردنظر به وبسایتتان هدایت میشوند.
این یک وضعیت بردـبرد است!
۱۰) رتبه بالاتر با استفاده از یوتیوب
یکی از بهترین راههای افزایش ترافیک وبسایت، راهاندازی یک کانال یوتیوب (YouTube) است. گوگل برای برخی از کلمات کلیدی خاص، نتایج ویدئویی را به کاربران نشان می دهد. به همین دلیل استفاده از رویکرد چندرسانهای، شانس شما را برای حضور در نتایج اولیهٔ SERP افزایش میدهد.
بهعلاوه، ویدئوهای یوتیوب از نظر بصری برای کاربران جذابتر هستند و رتبهبندی سئوی آن، راحتتر از سئوی معمولی است. این استراتژی، دید آنلاین (Online visibility) برند را افزایش میدهد و به شما کمک میکند تا مخاطبان هدفتان را بهسمت سایت خود هدایت کنید.
و در نهایت...
تهیهٔ یک استراتژی سئو برای افزایش ترافیک وبسایت، فرایندی سخت و زمانبر است که شامل ایجاد محتوای باکیفیت بهطور مداوم و بهینهسازی آن برای موتورهای جستوجو میشود. یک راهحل عالی برای این چالش، کمکگرفتن از کاربلدان این حوزه است!
متخصصان تیم تاجرباشی با روشهایی مثل ایجاد مقالات باکیفیت و تبلیغات سوشال مدیا، ترافیک ارگانیک سایت و آگاهی مخاطبان از کسبوکار شما را افزایش میدهند. امیدواریم این مقاله به شما در پیداکردن یک استراتژی عالی برای افزایش ترافیک وبسایت کمک کرده باشد. اگر در این زمینه به کمک نیاز دارید، میتوانید روی ما حساب کنید!
سؤالات متداول
۱. فرق ترافیک ارگانیک و ترافیک پولی چیست؟
ترافیک پولی به کاربرانی اشاره دارد که ازطریق تبلیغات گوگل از سایت بازدید میکنند. ترافیک ارگانیک کاربرانی هستند که روی وبسایتهایی که بهخاطر کیفیتشان در SERP رتبهبندی شدهاند، کلیک میکنند.
۲. بهترین نرخ رشد ترافیک ارگانیک چقدر است؟
از ۴۰ الی ۶۰ درصد. البته، معیارهای نرخ رشد ترافیک ارگانیک با توجه به صنعت و جایگاه کسبوکار متفاوت است.
۳. بهترین استراتژی افزایش ترافیک وبسایت چیست؟
بهینهسازی موتورهای جستوجو یا سئو (SEO)، بهترین استراتژی افزایش ترافیک ارگانیک در طولانیمدت است.