افزایش آگاهی از برند

راهنمای جامع افزایش آگاهی از برند

به قلم نازنین علیزاده
آخرین بروزرسانی 4 ماه پیش

چه تاکتیک‌هایی به افزایش آگاهی از برند کمک می‌کند؟ چگونه می‌توانید مطمئن شوید که مخاطبان هدفتان، کسب‌وکار شما را می‌شناسند؟ در ادامه، همهٔ چیزهایی را که باید دربارهٔ این مفهوم بدانید، بررسی کرده‌ایم. این راهنما به شما کمک می‌کند تا یک کمپین آگاهی از برند بسازید که صدای کسب‌وکارتان را به گوش کاربران می‌رساند!

آگاهی از برند چیست و چه اهمیتی برای کسب‌وکارها دارد؟

آگاهی از برند یا Brand Awareness، یک اصطلاح بازاریابی است که به میزان آشنایی مخاطبان هدف شما با کسب‌وکارتان اشاره دارد. کسب‌وکارهایی که با مدیریت برند خود، ارزش، اعتبار و آگاهی مخاطبان از آن را بالا برده‌اند، به‌عنوان برندهای «پرطرفدار» و «محبوب» شناخته می‌شوند.


آیا می‌توانید برخی  از کسب‌وکارهایی را که آگاهی از برند بالایی دارند، نام ببرید؟


اگرچه ممکن است که Brand Awareness یک مفهوم مبهم به نظر برسد و موفقیت آن با اعداد قابل ارزیابی نباشد، برای اهداف تجاری برندها بسیار مهم است. ایجاد آگاهی از برند هنگام بازاریابی و تبلیغ کسب‌وکار (به‌ویژه در مراحل اولیهٔ آن)، مزایای زیادی دارد:

افزایش اعتماد مخاطب

در دنیایی که مصرف‌کنندگان قبل از خرید هر محصولی سراغ تحقیقات گسترده و پرسیدن نظرات دیگران دربارهٔ آن می‌روند، اعتماد به برند کلید اصلی موفقیت یک کسب‌وکار است! مردم برای محصولات برندهایی که به آن‌ها اعتماد دارند، هزینهٔ بیش‌تری می‌پردازند. اگر بتوانید با افزایش آگاهی از برند، ارتباطی محکم بین محصولات/خدمات و مشتریان خود ایجاد کنید، اعتماد و وفاداری آن‌ها را نیز افزایش خواهید داد.

کالا یا محصول؟

وقتی می‌گوییم دلستر، منظورمان ماء‌الشعیر است. چی‌توز، یک برند اسنک پنیری است و نه یک برند پفک؛ خود پفک، یک برند محسوب می‌شود! ریکا نیز مانند پریل، یک برند مایع ظرف‌شویی است.


با بهبود آگاهی از برند می‌توانید نام یک محصول را با نام تجاری خود جایگزین کنید!

ایجاد ارزش ویژه برند

آگاهی از برند، ارزش ویژه‌ٔ برند (Brand equity) ایجاد می‌کند. ارزش ویژهٔ برند با تجربهٔ مصرف‌کننده از محصولات کسب‌وکار و درک کلی مخاطبان از آن تعیین می‌شود. تجربه و درک مثبت به ارزش ویژهٔ مثبت و تجربه و درک منفی نیز به ارزش ویژهٔ منفی منجر می‌شود. ارزش ویژهٔ مثبت برند، مزایای زیادی برای یک کسب‌وکار به دنبال خواهد داشت؛ برای مثال:


  • قیمت سهام بالاتر؛

  • امکان قیمت‌گذاری بالاتر محصولات؛

  • توانایی گسترش تجارت ازطریق توسعهٔ خط محصول یا خدمات؛

  • تأثیر اجتماعی بیش‌تر به‌دلیل ارزش نام تجاری.


امکان استخدام بهترین‌ها

افزایش آگاهی از برند، فقط برای جذب مشتریان بیش‌تر و جلب اعتماد و وفاداری آن‌ها مفید نیست! متخصصان حوزه‌های مختلف نیز ترجیح می‌دهند برای برندهایی که می‌شناسند و به آن‌ها احترام می‌گذارند کار کنند. شرکت‌هایی با برندینگ قوی، متقاضیان شغلی بیش‌تری از رقبای خود دارند.


۱۳ روش برای افزایش آگاهی از برند

روش‌های افزایش آگاهی از برند

آیا برای یادآوری برند خود به کمک نیاز دارید؟ جالب است بدانید که بزرگ‌ترین نام‌های تجاری دنیا، استراتژی‌های نسبتاً مشابهی را در این زمینه به کار می‌گیرند. برای این‌که بتوانید هم‌راستای این کسب‌وکارها قرار بگیرید، لازم است که چند قدم مهم را در مسیر برندینگ خود بردارید:

۱) شخص به جای شرکت

هنگامی که با فرد جدیدی دوست می‌شوید، دوست دارید که چه چیزی دربارهٔ او بدانید؟ آیا به سرگرمی‌ها و علایق او توجهی نشان می‌دهید؟ به نحوهٔ صحبت‌کردن و موضوعاتی که راجع به آن‌ها حرف می‌زند چطور؟

برای تأثیرگذاری بیش‌تر بر مخاطبان، خود را چیزی بیش‌تر از یک شرکت که محصولات یا خدمات خاصی ارائه می‌کند، بشناسانید. این ویژگی‌های انسانی را درمورد برندتان نیز تعیین و تبلیغ کنید. برای انجام این‌ کار به کلماتی فکر کنید که برای معرفی کسب‌وکارتان به یک فرد جدید، از آن‌ها استفاده می‌کنید.

۲) تأثیر معاشرت را دست‌کم نگیرید!

همهٔ انسان‌ها از وقت‌گذراندن با یکدیگر سود می‌برند. با معاشرت با دیگران، چیزهای جدیدی یاد می‌گیریم و توسط آن‌ها شناخته می‌شویم. این درمورد برند شما نیز صدق می‌کند! اگر فقط موقع فروش محصولات و ارائهٔ خدمات خود با دیگران ارتباط داشته باشید، به‌عنوان چیزی فراتر از یک کسب‌وکار معمولی شناخته نخواهید شد.

برای افزایش آگاهی از برند خود، در اجتماع حضور فعال داشته باشید و پست‌هایی درمورد موارد غیرمرتبط با محصولاتتان نیز در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید. با اکانت‌های خود طوری رفتار کنید که انگار شخصی هستید که می‌خواهد دوست‌های جدیدی پیدا کند و تنها هدفتان کسب درآمد نیست!

۳) قصه‌گویی

داستان‌سرایی یک تاکتیک بازاریابی قدرتمند برای معرفی و تبلیغ برند شما است. ایجاد یک روایت درمورد برند، به آن عمق می‌بخشد. داستان شما می‌تواند از هر دری سخن بگوید؛ به شرطی که واقعی باشد! این قصه می‌تواند شیوهٔ بنیان‌گذاری کسب‌وکارتان یا مسیر موفقیت آن در دنیای تجارت الکترونیک را شرح دهد.

۴) ثبات، ثبات و ثبات

هویت بصری برند

منظور از ثبات چیست؟

یکی از منظورهایی که وقتی صحبت از ثبات به میان می‌آید برداشت می‌شود، این است که هویت بصری برند باید در همهٔ پلتفرم‌ها یکنواخت و قابل تشخیص باشد. این یک راه کلیدی برای افزایش آگاهی از برند است.


رنگ اصلی یک کسب‌وکار می‌تواند شناخت مخاطبان از آن را تا ۸۰٪ افزایش دهد؛ زیرا بیش‌تر مصرف‌کنندگان قبل از نام تجاری، رنگ‌‌های برند شما را به خاطر می‌سپارند!


اما ثبات، فراتر از ظاهر برند شما و احساسی است که به مخاطب انتقال می‌دهد. اهمیت زیادی دارد که لحن خود را نیز یکسان نگه دارید. هر چیزی که از زبان کسب‌وکار در فضای دیجیتال منتشر می‌شود، باید یادآور یک ارزش و منبع ثابت باشد.

به‌علاوه با تضمین ثبات کیفیت محصولات خود و پشتیبانی مداوم مشتریان، شهرتی دهان‌به‌دهان ایجاد می‌کنید که در نهایت به ایجاد آگاهی از برند و ارزش ویژهٔ آن منجر می‌شود!

۵) چیزی بیش‌تر از محصولات خود باشید!

مهم نیست که جمعیت‌شناسی مخاطبان هدف شما چیست و چگونه است؛ آن‌ها به احتمال زیاد مصرف‌کنندگانی باوجدان هستند که دوست دارند برندهای موردعلاقهٔ آن‌ها، چیزی بیش‌تر یک کسب‌وکار ساده باشند!

ساده‌تر بگوییم: توسعه و ترویج ارزش‌هایی که دارید و پایبندی به آن‌ها، به شما کمک می‌کند تا از رقبای خود متمایز شوید. همچنین، این کار می‌تواند به شکل‌گیری انجمن‌های مختلفی منجر شود که آگاهی از برند شما را افزایش می‌دهند. اگر مشتری‌ها بتوانند شما را به‌عنوان یک برند حامی مردم بشناسند، به محصولات و خدماتی که ارائه می‌کنید نیز وفادارتر خواهند بود و همچنین، آن‌ها را به دیگران هم معرفی می‌کنند.

۶) هم حرف و هم عمل

حرف و عمل

فقط شعار ندهید!

کاربران اینترنتی از آن‌چه که شما فکر می‌کنید باهوش‌تر هستند؛ بنابراین، اگر فقط حرف‌های قشنگ بزنید و هیچ فعالیت بشردوستانه‌ای انجام ندهید، آن را به‌عنوان یک امتیاز منفی برای شما در نظر می‌گیرند.


صادق، واضح و عملگرا باشید و چیزی را که به آن پایبند نیستید، به‌عنوان ارزش خود جار نزنید!

۷) فکر همه‌جا را کرده‌اید؟

یک کمپین آگاهی از برند موفق، باید تا جای ممکن افراد بیش‌تری را تحت‌تأثیر قرار دهد. این یعنی بهتر است که تلاش‌ها و استراتژی‌های تبلیغاتی خود را برای تمامی کانال‌های اجتماعی اصلاح کنید.


پست‌های اینستاگرام شما به درد ایکس (توییتر سابق) نمی‌خورد و جای پادکستی که برای برنامه‌ای مانند کست‌باکس مناسب است، در یوتیوب نیست!


صدای خود را در جای مناسب به گوش بقیه برسانید و برای ارتباط‌گرفتن با هر گروه از مخاطبان هدف، از نرم‌افزار موردعلاقهٔ همان گروه استفاده کنید.

۸) تبلیغات هوشمندانه


پلتفرم‌هایی که به درد تبلیغات دیجیتال می‌خورند، همواره در حال هوشمند و هدفمندتر شدن هستند. هر پلتفرم، تنظیمات و سبک مختلفی برای کمپین آگاهی از برند شما دارد که می‌تواند به افزایش نرخ کلیک یا بیش‌ترشدن آمار خرید محصولاتتان منجر شود.


هنگام اجرای این کمپین‌ها، رویکردهای مختلف را با استفاده از تست A/B آزمایش کنید. سپس، تمام داده‌هایی که این پلتفرم‌ها در اختیار شما قرار می‌دهند را برای تنظیم استراتژی‌های تبلیغاتی بعدی خود به کار ببرید.

۹) خرید یک صفحه اختصاصی در تاجرباشی

یکی از بهترین راه‌های افزایش آگاهی از برند با کم‌ترین میزان تلاش، وبلاگ‌نویسی مهمان است. با استفاده از این روش می‌توانید در حالی که محتوای مفید و مرتبطی به مخاطبان ارائه می‌کنید، از ترافیک وب‌سایت‌های دیگر نیز به‌نفع برند خود استفاده کنید.

با خرید یک صفحهٔ اختصاصی در تاجرباشی، نویسندگان ما با هدف شناساندن برند شما به مخاطبان هدفتان، وبلاگ‌هایی مرتبط با زمینهٔ کسب‌وکار شما می‌نویسند. با این کار، کاربران با نام تجاری شما آشنا می‌شوند و برای کسب اطلاعات بیش‌تر، روی آدرس وب‌سایتتان کلیک می‌کنند!



۱۰) اسپانسر شوید!

شاید فکر کنید که زدن لوگوی خود روی یک بنر در خیابان یا لباس‌های ورزشی، به درد خاصی نمی‌خورد؛ اما اشتباه می‌کنید!

حتماً دلیلی دارد که کسب‌وکارها از صدها سال پیش تاکنون، از یک شیوهٔ تبلیغاتی یکسان استفاده می‌کنند. اگرچه ردیابی نرخ بازگشت سرمایهٔ (ROI) مستقیم در حمایت مالی از برندها، کار ساده‌ای نیست، این استراتژی بازاریابی همواره در حال رشد است و نتایج چشم‌گیری در افزایش آگاهی از برند شما دارد.

۱۱) مشارکت با اینفلوئنسرها

در دنیای بازاریابی دیجیتال، گاهی لازم است که روی شانه‌های یک غول بایستید و فریاد بزنید!

اینفلوئنسرهایی که فالوورهای زیادی دارند، اعتماد و وفاداری مخاطبان خود را از قبل جلب کرده‌اند؛ بنابراین، خوب است که با آن‌ها شریک شوید و از مزایای آگاهی از برندشان به‌نفع خود استفاده کنید. در پلتفرم‌های اجتماعی مرتبط با کسب‌وکارتان، با اینفلوئنسرهایی همکاری کنید که ارزش‌های مشترکی با شما دارند و مخاطبان آن‌ها به محصولات یا خدمات شما علاقه‌مندند.

۱۲) به‌یادماندنی باشید!

به‌یادماندنی باشید!

حالا که می‌خواهید مخاطبان هدف و مخاطبان جدید شما را بشناسند، دوست دارید که درمورد برندتان چه فکری کنند؟ آیا می‌خواهید به آن‌ها نشان دهید که با بقیه فرق می‌کنید؟ 

شناخت کسب‌وکار خوب است؛ اما چیزی که واقعاً باعث افزایش آگاهی از برند می‌شود، برجسته‌بودن آن در یک بازار رقابتی است. برای رسیدن به این هدف، متفاوت‌بودن به شما کمک می‌کند. البته، هیچ نسخه‌ای برای موفقیت در این زمینه وجود ندارد که به درد همه بخورد!

خوب است که کارهای رقیبان خود را دنبال کرده و سعی کنید کمپین‌هایی انتخاب کنید که در خاطر مشتریان شما ثبت می‌شوند. شعارهای به‌یادماندنی بسازید و سراغ تجربه‌های جدید بروید. اگر بازاریابی نقشه‌ای سیاه باشد، باید یک فانوس دستتان بگیرید و تمام گوشه‌های آن را به‌دقت بررسی کنید!

۱۳) اندازه‌گیری

فقط زمانی می‌توانید مطمئن باشید استراتژی آگاهی از برند شما اثربخش است که بتوانید وضعیت فعلی را با قبل از راه‌اندازی کمپین خود مقایسه کنید. برای انجام این کار می‌توانید سؤالاتی با هدف یادآوری برند خود از مشتریان بپرسید و رشدتان را اندازه‌گیری کنید.


جمع‌بندی

وقتی هیچ‌کس شما را نشناسد، اهمیتی ندارد که چه محصولات یا خدمات فوق‌العاده‌ای ارائه می‌کنید. اگر کسی از محصول یا خدمات شما اطلاعی نداشته باشد، هیچ درآمدی هم نخواهید داشت! قبل از این‌که بخواهید مخاطبان هدفتان را به مشتری‌های ثابت و وفادار خود تبدیل کنید، باید مطمئن شوید که برندتان به اندازهٔ کافی شناخته‌شده است.

آگاهی از برند مصرف‌کنندگان را تشویق می‌کند تا از میان گزینه‌های متعدد بازار، شما را انتخاب کنند. در این مطلب، ۱۳ قدم مهم برای افزایش آگاهی از برند را بررسی کرده‌ایم که می‌توانید با استفاده از آن‌ها، خود را از رقیبانتان متمایز کنید.

سؤالات متداول

۱. شاخص‌های آگاهی از برند چیست؟

سفیر برند، شخصیت آن و قیمت محصولات یا خدمات ارائه‌شده، مهم‌ترین شاخص‌های آگاهی از برند هستند و تأثیر مثبتی بر تصمیمات خریدار دارند.

۲. بهبود آگاهی از برند چقدر طول می‌کشد؟

آگاهی از برند معمولاً در طول زمان افزایش پیدا می‌کند. این مدت‌زمان به عوامل زیادی بستگی دارد و می‌تواند از ۳ ماه تا یک الی ۲ سال متغیر باشد.

۳. آیا افزایش آگاهی از برند به فروش بیش‌تر منجر می‌شود؟

در اغلب موارد، استراتژی‌های بازاریابی آگاهی از برند به افزایش فروش و سرنخ تبدیل می‌شوند.