همهچیز درباره طول محتوا در سئو
میدانیم که برای ایجاد آگاهی از برند، جذب مشتریان بالقوه و جلب اعتماد کاربران، لازم است که در بازاریابی محتوا سرمایهگذاری کنیم؛ اما میدانید که تعداد کلمات محتوا چه تأثیری در رتبهٔ آن میگذارد؟ به نظر شما طول محتوا باید چقدر باشد؟ چه زمانی لازم است از محتوای بلند استفاده کنیم و محتوای کوتاه به درد چه مواقعی میخورد؟
چرا طول محتوا در سئو اهمیت دارد؟
اگرچه گوگل میگوید که تعداد کلمات محتوا عامل مستقیمی برای رتبهبندی مقالات نیست، طول مقاله میتواند برای افزایش تعامل مخاطبان و بهبود رتبهٔ شما مهم باشد. طول محتوا بر عمق آن، تعداد سؤالاتی که به آنها پاسخ میدهد (و جامعبودن جوابها) و فهرست کلماتی که میتوان در مقاله جا داد، مؤثر است.
اگر مخاطبان خود را بشناسید، متوجه میشوید که قالب محتوا چقدر در جلب توجه آنها اهمیت دارد!
برخی از کاربران محتوای طولانی را که اطلاعات بیشتر و عمیقتری در اختیار آنها قرار میدهد، ترجیح میدهند. در مقابل، برخی افراد نیز دوست دارند که محتوا مستقیماً سراغ اصل مطلب برود و به سؤال آنها پاسخ دهد.
شما جزو کدام دسته هستید؟
مکانی که محتوا را در آن آپلود میکنید هم میتواند در تعیین طول ایدئال آن تأثیرگذار باشد؛ مثلاً پلتفرمهایی مانند اینستاگرام یا ایکس (توییتر سابق)، محدودیت کاراکتر دارند و مکان مناسبی برای پستکردن متن ۲۰۰۰ کلمهای شما نیستند!
محتوای کوتاه چیست؟
محتوای کوتاه، محتوایی است که از ۱۲۰۰ کلمه کمتر باشد. یکی از مهمترین دلایلی که بازاریابان از محتوای کوتاه استفاده میکنند، این است که تولید آن راحتتر است و میتواند پیام موردنظر را بهسرعت با مخاطبان به اشتراک بگذارد.
مزایای محتوای کوتاه
موارد زیر چند مورد از مزایای مقالات کوتاه است که باید هنگام تصمیمگیری درمورد طول محتوا، در نظر گرفته شود:
کاربرد بیشتر برای مصرفکننده
این روزها کاربران بیش از ۷ ساعت در روز را در رسانههای اینترنتی مختلف میگذرانند. بسیاری از آنها هم وقت و حوصلهٔ این را ندارند که برای دریافت یک یا دو خط اطلاعات، یک بلاگپست کامل را بخوانند!
با توجه به دامنهٔ کوتاه توجه مصرفکنندگان، استفاده از محتوای کوتاه میتواند به موفقیت استراتژی شما کمک کند. کاربر با استفاده از محتوای کوتاه اما کاربردی شما، میتواند اطلاعات موردنظر خود را در عرض چند دقیقه به دست آورد.
تبدیل سریعتر
محتوای کوتاه شامل پیامهای مستقیمی است که میتواند مخاطبان هدف شما را بهسرعت متقاعد کند یا به سؤالات آنها پاسخ دهد. به همین علت، این قالب محتوایی میتواند نرخ تبدیل را نیز سریعتر افزایش دهد.
خاطرهانگیزتر
اگر در حال تلاش برای ایجاد آگاهی از برند هستید، مهم است کاری کنید که مخاطبان شما را کاملاً به یاد بسپارند. همیشه ممکن است که کاربران محتوای بلند را فراموش کنند یا بهخاطر غرقشدن در سیل عظیمی از اطلاعات، منبع آن را (که برند شما است) جا بیندازند!
ایجاد آگاهی از برند به قابلیت برقراری ارتباط و درگیرکردن احساسات و عواطف کاربران متکی است؛ بنابراین، استفاده از محتوای کوتاه میتواند به شما کمک کند که تصویر خاطرهانگیزتری در ذهن مخاطب برند شکل دهید و در یک بازهٔ زمانی کوتاهتر، تأثیر ماندگارتری از خود نیز به جا بگذارید.
سازگاری بیشتر با موبایل
کسانی که وقت بیشتری را با تلفن همراه خود میگذارنند، بیشتر با محتوای کوتاه درگیر میشوند؛ زیرا این محتوا در صفحهنمایشهای کوچکتر موبایل، راحتتر مشاهده میشود. این مزیت محتوای کوتاه، مخصوصاً درمورد انواع محتوای ویدئویی (مانند Reels اینستاگرام) صادق است.
تولید سریعتر
اگر استراتژی بازاریابی محتوای شما بر تولید سریعتر محتوا متکی است، خوب است که سراغ فرمهای کوتاهتر بروید. نسبت به محتوای بلند، محتواهای کوتاه به منابع کمتری نیاز دارند. همچنین، برخی از آنها (مثل ویدئوهای کوتاه) از بیشترین بازگشت سرمایه (ROI) را برای اکثر استراتژیهای بازاریابی دیجیتال برخودار هستند.
معایب محتوای کوتاه
اما اگر تولید محتوای کوتاه اینقدر سادهتر و کمهزینهتر است، چرا کسبوکارها منابع خود را برای ایجاد محتواهای طولانی خرج میکنند؟ به عبارت دیگر، محتواهای کوتاه چه معایبی دارند که باعث میشود برای همهٔ شرایط مناسب نباشند؟
اعتبار کمتر
موتورهای جستوجو به محتواهایی علاقهمند هستند که از سطح بالایی از E-E-A-T (معیار تجربه، تخصص، اقتدار و اعتماد) برخوردار باشند. محتواهای کوتاهتر عمق کمتری نیز دارند و برعکس یک محتوای بلند، نشان نمیدهند که تولیدکنندهٔ آنها دانش زیادی درمورد موضوع موردبحث دارد!
کیفیت پایینتر
برای تولید محتوای کوتاه، به تحقیق کمتری نیاز است و با تحقیقات کمتر، اطلاعات ارائهشده در محتوا نیز بهاندازهٔ کافی مفید و جامع نخواهد بود. اگر وبسایت شما پر از مقالات کوتاه و کمکیفیت باشد، احتمال کمتری وجود دارد که بتوانید با استفاده از آنها از رقیبان خود جلو بزنید!
چه زمانی از محتوای کوتاه استفاده کنیم؟
اگر اهداف تجاری شما شامل موارد زیر است، بهتر است که از محتوای کوتاه استفاده کنید:
محتواهای خود را بهسرعت و در فواصل زمانی کوتاهمدت تولید کنید؛
حجم زیادی از محتوا را براساس یک برنامهٔ ازپیشتعیینشده پست کنید؛
بیشتر در یاد مخاطبان بمانید؛
تعامل با کاربران را افزایش دهید؛
دربارهٔ یک موضوع ساده حرف بزنید.
محتوای بلند چیست؟
محتوایی که بیشتر از ۱۲۰۰ کلمه باشد، محتوای بلند است. استفاده از محتوای طولانی یکی از بهترین استراتژیهای سئو محسوب میشود و به کاربران نیز نشان میدهد که شما از تخصص و دانش کافی برای انتقال اطلاعات برخوردارید.
مزایای محتوای بلند
آیا طول محتوا در سئو مهم است؟ چه چیزی باعث میشود که محتواهای بلندتر، رتبهٔ بهتری در موتورهای جستوجو بگیرند؟
بهینهسازی موتورهای جستوجو
زیادبودن تعداد کلمات محتوا میتواند به وبسایت شما کمک کند که رتبهٔ خوبی در صفحات نتایج موتورهای جستوجو (SERP) داشته باشد. با ایجاد محتوای بلند، میتوانید فهرست گستردهتری از کلمات کلیدی را هدف بگیرید.
همچنین، محتوای بلند میتواند با بهدستآوردن بکلینکها و اشتراکگذاریهای بیشتر توسط کاربران، به موتورهای جستوجو نشان دهد که محتوای شما برای کاربران ارزشمند و جالب است. زیادبودن طول محتوا میتواند ترافیک وبسایت و زمان ماندن کاربر در صفحه را نیز افزایش دهد.
اعتبار بیشتر
اگرچه طولانیبودن محتوا همیشه به معنی درستبودن آن نیست، بهطور کلی محتواهای بلند اعتبار بیشتری نزد کاربران دارند و قابلاعتمادتر به نظر میرسند! دلیل این موضوع این است که ایجاد آنها به زمان و تلاش بیشتری نیاز دارد. همچنین، ارائهٔ اطلاعات بیشتر و عمیقتر در یک محتوای طولانی، تخصص برند شما در یک زمینه یا صنعت خاص را نشان میدهد.
کیفیت بیشتر
ایجاد محتوای طولانیتر مستلزم تفکر استراتژیک، تحقیقات عمیق و قالببندی آگاهانه است. بازاریابان برای ایجاد این محتوا باید مطمئن شوند که یک موضوع را از تمام جوانب آن بررسی و همهٔ اطلاعات لازم را به مخاطب ارائه میکنند.
معایب محتوای بلند
با وجود مزایایی که دارد، ایجاد محتوای بلند بسیار زمانبر است و به منابع بیشتری هم نیاز دارد. بهعلاوه، خواندن یک محتوای طولانی با تلفنهای همراه کار چندان راحتی نیست؛ با این حال، شما میتوانید با استفاده از تکنیکهای مختلفی مانند ساختار مناسب، قالببندی متن و مواردی از این قبیل، محتوای بلند خود را نیز برای گوشیهای هوشمند بهینه کنید!
چه زمانی از محتوای بلند استفاده کنیم؟
زمانی که میخواهید با تولید محتوا به یکی از اهداف زیر برسید، خوب است که سراغ محتواهای طولانیتر بروید:
ترافیک ارگانیک بیشتری را به وبسایت خود هدایت کنید؛
لینکهای ورودی را افزایش دهید؛
رتبهٔ بالاتری در SERPها کسب کنید؛
نرخ تبدیل خود را افزایش دهید؛
مخاطبان را با محتوای خود درگیر کنید؛
اعتبار بیشتری داشته باشید؛
اعتماد مشتریان و مخاطبان را به خود جلب کنید.
محتوای بلند یا کوتاه؟ کدام بهتر است؟
قبل از شمارش کلمات محتوا و انتخاب فرم بلند یا کوتاه برای محتوای وبسایت خود، لازم است که عوامل مختلفی را در نظر بگیرید: مخاطبان؛ اهداف؛ رقبا.
۱) مخاطبان شما چه کسانی هستند؟
مهمترین عاملی که باید هنگام سنجش مزایا و معایب محتوای کوتاه در مقابل محتوای طولانی در نظر بگیرید، مخاطبانتان هستند. تحقیق کنید که کدام نوع محتوا بیشتر آنها را درگیر میکند، دنبال چه اطلاعاتی هستند و از چه کلماتی برای جستوجو استفاده میکنند؟
مطالعهٔ رفتار مخاطبان ازطریق تجزیهوتحلیل وبسایت، استفاده از آمار رسانههای اجتماعی و تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک میکند که بتوانید به این سؤالات پاسخ دهید و یک استراتژی مؤثر تنظیم کنید.
۲) هدف شما از تولید محتوا چیست؟
پیش از اینکه درمورد قالب محتوا یا زمانبندی انتشار آن تصمیم بگیرید، باید مشخص کنید که استراتژی محتوای شما برای دستیابی به چه چیزی است. آیا میخواهید که برندتان مشهور شود و کاربران بیشتری آن را بشناسند؟ قصد دارید که در نتایج موتورهای جستوجو رتبهٔ خوبی کسب کنید؟ آیا مهمترین هدف شما افزایش نرخ تبدیل وبسایتتان است؟
این اهداف مشخص میکنند که بهتر است محتوای خود را در چه قالبی ایجاد کنید. در برخی موارد هم لازم است که یک رویکرد ترکیبی در پیش بگیرید و گاهی از محتواهای بلند و گاهی هم کوتاه استفاده کنید!
۳) رقیب شما چه میکند؟
اگر بدانید که کسبوکارهای رقیب شما چه کاری انجام میدهند، میتوانید تصمیم بگیرید که محتوای کوتاه بیشتر به دردتان میخورد یا محتوای بلند! برای تنظیم استراتژی بازاریابی خود، بهصورت منظم رقیبان خود را تجزیهوتحلیل کنید:
چه محتوایی تولید میکنند؟
میانگین طول محتوای آنها چقدر است؟
هر چند وقت پست میگذارند؟
از چه تاکتیکهایی برای جذب مخاطبان استفاده میکنند؟
طول محتوای ایدئال برای وبلاگها و مقالات
اگرچه گاهی اوقات کلمات وبلاگ (Blog) و مقاله (Article) به جای یکدیگر استفاده میشوند، این دو واژه کمی با یکدیگر فرق میکنند. بهطور کلی برای توصیف محتوایی که ۱۵۰۰ کلمه یا کمتر بوده و بر یک نظر یا تجربه متمرکز است، از واژهٔ وبلاگ استفاده میشود؛ اما اصطلاح مقاله برای مطالب بالای ۱۵۰۰ کلمه که آموزشی یا راجع به مسائل علمی هستند، به کار میرود.
وبلاگها و مقالهها انواع گوناگونی دارند و برای اهداف مختلفی استفاده میشوند؛ بنابراین، طول مناسب برای هرکدام نیز متفاوت خواهد بود. بهطور کلی میتوانیم این دو فرم محتوایی را در یکی از سه دستهٔ زیر قرار دهیم:
Response blog posts: این وبلاگها برای ارائهٔ سریعتر پاسخ به یک سؤال خاص ایجاد میشوند؛ ۱۵۰۰ کلمه.
Staple blog posts: اطلاعات بیشتر و جزئیتری دربارهٔ یک سؤال ارائه میکنند؛ ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ کلمه.
Pillar blog posts: طولانیترین نوع وبلاگ هستند و موضوعاتی را پوشش میدهند که حجم جستوجوی بالایی در موتورهای جستوجو دارند؛ ۳۰۰۰ کلمه یا بیشتر.
با در نظرگرفتن موارد بالا، میانگین طول ایدئال محتوای وبلاگها و مقالات بین ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ کلمه است. قبل از نوشتن و شمارش کلمات محتوای خود، درک روشنی از هدف آن داشته باشید؛ تا ببینید که چقدر لازم است آن را طولانی یا کوتاه کنید. سعی کنید که تا حد امکان، تعداد کلمات مقالات و وبلاگهای شما از ۵۰۰۰ کلمه بیشتر نشود!
طول محتوای ایدئال برای وبسایتها و صفحات فرود
معمولاً الگوریتم گوگل، محتوایی که کمتر از ۳۰۰ کلمه باشد را بهعنوان «کمکیفیت» دستهبندی میکند که به کاهش رتبهٔ کلی سئو منجر میشود؛ به همین دلیل، طول یک صفحهٔ وب باید حدأقل ۳۰۰ کلمه باشد.
طول محتوای ایدئال برای رسانههای اجتماعی
ایکس: ۷۰ تا ۱۲۰ کاراکتر؛
کپشن اینستاگرام: ۱۲۵ تا ۱۵۰ کاراکتر؛
پستهای فیسبوک: ۵۰ تا ۲۰۰ کاراکتر.
جمعبندی
یکی از مهمترین تکنیکهای رشد نام تجاری و موفقیت کسبوکار، بازاریابی محتوا است. برای تنظیم یک استراتژی محتوای موفق، اهمیت زیادی دارد که تفاوتهای بین محتوای کوتاه و محتوای بلند را بشناسید.
محتوای کوتاه از ۱۲۰۰ کلمه کمتر است، بیشتر به یاد مخاطب میماند و سریعتر تولید میشود. محتوای بلند از ۱۲۰۰ کلمه بیشتر است، بیشتر به درد سئو میخورد و اعتبار و تخصص برند شما را نمایش میدهد.
سؤالات متداول
۱. طول محتوا باید چقدر باشد؟
طول ایدئال برای محتوا به موضوع موردبررسی، مخاطبان و هدف شما بستگی دارد. البته، خوب است که مقالات وبسایت حدأقل ۱۰۰۰ کلمه باشند.
۲. آیا همیشه محتوای بلندتر برای سئو بهتر است؟
نه لزوماً؛ بهطور کلی، کیفیت محتوا بر کمیت آن اولویت دارد.
۳. آیا مقالات کوتاه هم میتوانند در گوگل رتبه بگیرند؟
صددرصد! طول محتوا تنها یکی از عوامل رتبهبندی مقاله بوده و موارد دیگری نیز در این زمینه تأثیرگذار است.